IMG-20180606-WA0009

Het Lied van de Aarde

In onze manier van leven kun je gemakkelijk vergeten dat we deel zijn van de natuur. Gelukkig zijn er momenten in ons leven waarin we dicht bij onze aard kunnen komen. Momenten die universeel zijn, in elke cultuur. Geboorte, liefde, afscheid en rouw, iedereen weet het. Ook dieren. Sommige culturen staan dichter bij de natuur. Zij bezingen haar, en hebben haar bezongen in alle toonaarden. Ik ben dankbaar dat ze voor ons daarin een voorbeeld willen zijn en dat wij deze liedjes mogen gebruiken, van mond tot mond, om de liefde voor onze eigen aard en de aarde door te geven. Dat is het “Lied van de Aarde.”

In de zomertijd komen we eenmaal per maand bij elkaar op zaterdagochtend op de buurttuin de Zoete Aarde om de aarde en onze eigen aard te bezingen. Dit vindt plaats aan de Broekweg 195, Zoetermeer.

lucht 5

Het Lied van de Hemel

De natuur is stil. Ook al is dat helemaal niet waar, wanneer je het loeien van de wind hoort, het zingen van de vogels, het ruisen van de zee. Toch is de kern, of de ziel zo je wilt, stilte. Wat kunnen we verlangen naar die stilte, naar de eenvoud. Het zingen van Mantra’s is heerlijk. Het herhalen van de eenvoudige melodieën, het zingen van de voedende eeuwenoude teksten, het doet je terugkeren naar jouw kern. Dat is “het Lied van de hemel”.

In de wintertijd komen we eenmaal per maand op zaterdagochtend bij elkaar om mantra’s te zingen bij de piano en stil te zijn. De plaats is de Adventskerk, Julianalaan 3 in Zoetermeer.