water 2

Bron

Hoe kan het gaan. Vandaag trof ik toevallig (niet geheel persoonlijk, maar voor mij wel:-) twee leraren online. Margreet Honig, een zeer bekende docente uit de zangwereld, en Jan Kortie, mijn leraar van de stembevrijding. En niet alleen van mij, maar ook van vele, vele anderen. Ze waren beide getuige bij één van hun leerlingen die iets te vieren hadden! Hoera! Bert van de Wetering vierde zijn eerste verjaardag van online-youtube-live meezingsessies. Marjo Brenters vierde de lancering of geboorte zo je wilt, van haar boek. Hoezo geboorte? Born en bron, ze lijken zo prettig veel op elkaar, vind ik zelf 🙂

“Ga op eigen benen staan”, zei Margreet Honig tegen Bert. En hij deed het. Ze stimuleerde hem daarmee om te gaan doen wat hij het liefste doet. En zie! Zijn samen-zingen wordt gedeeld door duizenden mensen, elke zaterdagochtend!

Marjo Brenters vertelt over haar boek: Ik moest op zoek naar mijn eigen bron. Het geleerde van Jan terzijde schuiven. Waar ontspringt mijn bron? En zei ze: het is mijn wens. Dat iedereen zijn of haar eigen bron ontdekt!

In beide voorbeelden kun je het herkennen: overvloed! Zoals de lente ons overvloedig de bloemen deelt. Vanuit de eigen bron. En toch begint dit alles vanuit één adem, één toon. Eén verlangen. En vanuit die bron je kunnen en willen verbinden met de ander. Want je stroomt over, je hebt genoeg! Overvloed!