Stembevrijdend zingen

Stembevrijding gaat over wat er in jou leeft en wat er wil zingen. Wat heeft de ruimte nodig? Jouw stem, in de kern vol liefde, wil naar buiten toe. Stembevrijding helpt je in dit proces. In het zingen van je eigen lied en verkennen van je stem ontdek je ruimte in jezelf en ruimte in je zingen. Dat geeft een goed gevoel!

Herken je dat stille pitje van binnen, dat als een waakvlam met je mee leeft? Dat verstopt zit als je druk bent. Dat nog klein kan zijn bij angst. Dat kan opvlammen als je liefde voelt opwellen, de natuur ontmoet, danst, en zingt. De ziel herkennen we bij geboorte en sterven. Stembevrijding gaat over je ziel koesteren, in jouw leven. En dat vervolgens zichtbaar maken. Hoorbaar maken.

Je kunt Stembevrijding is geen methode noemen Het is jouw verlangen naar wie jij bent en daar zingend mee spelen, onderzoeken. Als kind is spelen de gewoonste zaak van de wereld. Je speelt gewoon! En lukken of mislukken is geen issue. Stembevrijding helpt je in het vertrouwen daar mee om te gaan. Om in beweging te komen in en jouw tempo, jouw ritme, jouw muziek te leren kennen en te ervaren.

Van september tot december volgende we de cyclus van 7 stappen: de Latifa. Wat behulpzaam is in jouw zingende proces is de Latifa, een meditatie vorm in 7 stappen. In elke workshop ervaren we de volgende stap, die gegroeid is vanuit de vorige stappen. De opbouw van de Latifa is: Aanvaarden- Verlangen- Hoop- Vertrouwen- Loslaten (of: overgave) - Liefde en de Vrije wil.

Van januari tot eindapril zijn de lessen vrij. Dat wil zeggen: De workshops zijn gevuld met zang en stembevrijding en liedjes, en mantra's. Dat wat er gezongen wil worden!

Kennismakingslessen zijn er op 16 december  2022 en 13 januari 2023.

Wanneer je wel wilt stembevrijden, maar liever een individuele les afspreekt kun je me direct een mailtje sturen. de inhoud van de les kunnen we volledig aanpassen aan jouw wensen.

Voor sololessen kun je direct bij mij terecht.

Data lessen stembevrijding:

Op  vrijdagmiddag 16 december is er een proefles stembevrijding op het CKC, van 13.30 tot 15.00 uur. Deelname 10 euro

Overige data:  

Cyclus 2: 13 januari proefles, 27 januari, 10 februari, 24 februari, 10 maart, 24 maart, 7 april, 21 april

Je kunt je per keer aanmelden, voor een losse les (€ 15 ), of voor de cyclus van 7 lessen (€ 85).

Aanmelden kan via het CKC: https://ckc-zoetermeer.nl/lessen/workshops/stembevrijding/

of direct bij: [email protected] of via het contactformulier.