Jan Kortie schreef het boek: “Jouw ziel wil zingen.”
De ziel is een tamelijk ongrijpbaar iets, waar al eeuwen over geschreven wordt. In mijn eigen woorden: Ik ervaar mijn ziel als mijn diepste wezen, onafhankelijk van leeftijd, status, culturele omgeving. Mijn natuur, in contact met het grote geheel. Dat wat geraakt, gekwetst en geheeld kan worden. Dat kan opveren en juichen. Dat wat zingt! De jubel doet er toe, de klaagzang doet er toe. “Jouw ziel wil zingen” is daarin zo herkenbaar.

Allemaal kennen we dat stille pitje van binnen, dat als een waakvlam met je mee leeft. Dat verstopt zit als je druk bent. Dat nog klein kan zijn bij angst. Dat kan opvlammen als je liefde voelt opwellen, de natuur ontmoet, danst, en zingt. De ziel herkennen we bij geboorte en sterven. Stembevrijding gaat over je ziel koesteren, aanwakkeren in jouw leven. En dat vervolgens zichtbaar maken. Hoorbaar maken.

https://www.liselet-zingen.nl/wp-content/uploads/cropped-IMG_7033.jpg

Stembevrijding is geen methode, het is een vraag, een verlangen. De vraag opent de deur naar jouw zingen, naar jouw muziek.

En ja, spannend is het ook, want je weet niet wat er komt. Eigenlijk gaat daar het hele leven over. Soms heb je een zetje nodig. Muziek helpt enorm om je de liefde te laten voelen en je het vertrouwen te geven om te gaan! Om in beweging te komen in en jouw tempo, jouw ritme, jouw muziek te leren kennen en ervaren (en aanvaarden!) Dat is een andere manier van zingen, van leven.

We kunnen een losse les afspreken of een korte cyclus.

Losse lessen

Wanneer we een losse les afspreken is het per les een verrassing wat zich aandient. We gaan mee met dat wat je nodig hebt.

Stembevrijding in een cyclus

De cyclus stembevrijding volgt de Latifa in 7 stappen. In de link van Happinez staat verwoord wat de Latifa is: https://www.happinez.nl/groei/zeven-stappen-helpen-omarmen-bent/. Met deze stappen als leidraad is jouw stem je gids door het proces heen. we ontmoeten elkaar elke drie weken, zeven keer. Je krijgt huiswerk voor de tussenliggende tijd, zodat elk thema van de Latifa uitgediept en verwerkt kan worden. Zo groei je naar de volgende stap toe.