Stembevrijding

IMG_7033

Stembevrijding
Het zetje

Mijn leraar Jan Kortie schreef het boek: “Jouw ziel wil zingen.” Zo herkenbaar!
Een ongrijpbaar iets, de ziel. Je diepste wezen, onafhankelijk van leeftijd, status, culturele omgeving. Je diepste wezen, in contact met het grote geheel. Dat wat geraakt, gekwetst en geheeld kan worden. Dat kan opveren en juichen. Dat wat zingt!
De klaagzang doet er toe, de jubel doet er toe.

Allemaal kennen we dat stille pitje van binnen, dat als een waakvlam met je mee leeft. Dat als je druk bent verstopt zit. Dat nog klein kan zijn bij angst. Dat kan opvlammen als je liefde voelt opwellen, de natuur ontmoet, danst, en zingt. De ziel herkennen we bij geboorte en sterven.
Stembevrijding gaat over je ziel koesteren, aanwakkeren in jouw leven.

Stembevrijding is geen methode, het is een vraag, een verlangen. De vraag opent de deur naar jouw zingen, naar jouw muziek.

En ja spannend is het ook, want je weet niet wat er komt. Eigenlijk gaat daar het hele leven over. Daarom heb je soms een zetje nodig. Muziek helpt enorm om je de liefde, en het vertrouwen te geven om te gaan! In beweging te komen in jouw tempo, jouw ritme, jouw muziek. Dat is een andere manier van zingen, van leven.

Individueel:

In de Zangstudio is ruimte voor  het volgen van de cyclus en voor losse lessen stembevrijding.
In de cyclus stembevrijding volg je een proces in 7 stappen, waarbij jouw proces subtiel ondersteund wordt door de Latifa. We kunnen de data samen afspreken.