Over Liselet

Toen ik 17 jaar was begon ik met zanglessen bij Charlotte van Koningsveld in Zoetermeer. Tijdens en na mijn conservatoriumtijd heb ik van verschillende docenten les gehad.

In 1994 studeerde ik af aan het Rotterdams Conservatorium Klassiek Zang bij Wendela Bronsgeest. Regelmatig volg ik lessen en workshops om te blijven leren over zingen. Ik leer nog steeds en hoop dat ook nog lang te blijven doen.

Inmiddels geef ik meer dan 25 jaar met plezier zangles, individuele lessen en aan duo’s. In de periode van 1993 tot en met 2002 gaf ik lessen stemvorming en zangles aan de Vrije Akademie (de VAK) in Delft en deed er muzikale producties. In 1998 verhuisde ik naar Zoetermeer en opende ik er de Zangstudio aan huis.

Van een leerling hoorde ik over Stembevrijding van Jan Kortie in Amsterdam. Ik ging erheen. Die ervaring raakte mij en besloot in 2011 de opleiding Stembevrijding “Ode an die Freude” te doen.

IMG-20210903-WA0007

Zo kwam alles bij elkaar. De schoonheid van de klassieke zangkunst, samen met de kracht van stembevrijding maken voor mij zingen compleet. Ik zing als ik blij ben, ik zing als ik mijn nood moet klagen. Ik ben blij dat ik zing. Het overstijgt techniek, het gaat over leven. In dit geval mijn leven. En op deze manier zingen, dat wens ik iedereen toe.

In 2019 behaalde ik het MDO diploma voor koordirectie. Dit was enorm behulpzaam voor de vijf jaar dat ik de Cantorij van de kerkgemeenschap de Oase dirigeerde. In het najaar van 2019 werd me de kans geboden om vervanging te zijn als dirigent voor het CKC kamerkoor Vocapella. Sinds september 2020 ben ik met veel plezier de vaste dirigent.

logo

De Zangstudio

In Zoetermeer geef ik aan individuele leerlingen en duo's zangles en lessen stembevrijding in mijn kleine studio sinds 1998. Het Lied van de hemel en de Aarde, workshops mantra zingen, worden momenteel gegeven in de Adventskerk, Julianalaan 3, in Zoetermeer. Ook  ben ik regelmatig te vinden op de Buurttuin de Zoete Aarde, voor een lente of Zomerkoor, of Earthhour.

Al vanaf het begin van mijn professionele zangleven geef ik stemvorming aan verschillende koren. Van 2015 -2020 begeleidde ik als cantor de Cantorij van de protestantste kerkgemeenschap de Oase in Zoetermeer. Sinds september 2019 ben ik werkzaam als dirigente voor het CKC kamerkoor Vocapella, eerst vervangend en vanaf september 2020 vast.