Zanglessen & Stemvorming

Zanglessen

In de zangles werken we aan jouw  zangstem en aan de muziek die je wilt zingen. Je kunt individueel les nemen, maar ook samen met iemand komen. Neem contact met mij op, dan kunnen we het hebben over wat je zoekt.

Van huis uit ben ik klassiek geschoold. De Italiaanse Belcanto, het Duitse, Engelse, Amerikaanse en Franse Lied, het is allemaal prachtig om te zingen. Heb je ander repertoire dat je graag wilt zingen, ook dan ben je van harte welkom.

Ik maakte ook kennis met de methode Lichtenberg. In deze methode gaat het over de rijkdom die de klank van je stem heeft. Niet door spierspanning, maar door het resoneren van je lichaam door zogenoemde stimulaties. Deze stimulaties laten de boventonen in je klank zingen, waardoor je een ontspannen rijke toon ervaart. Er ontstaat een ordening in je toon, die heilzaam is voor jou, voor je lichaam. En misschien wel groter dan dat.
Voor popmuziek echter, voor belten en grunchen kun je beter bij een andere docent terecht.

IMG_7052

Stemvorming

Bij stemvorming gaat het over het ontwikkelen van je stem, bijvoorbeeld wanneer je veel spreekt in het openbaar of lang en vaak in vergaderingen zit. Je leert over adem, resonans, articulatie, volume (luid of zacht). Het gaat over uitspraak, de betekenis van de tekst en hoe je dat tot uitdrukking brengt. Zo blijft je stem gezond.

Prijzen

*Voor groepslessen zoals stemvorming voor koren of een workshop stembevrijding zijn in overleg.


Zanglessen

Solo lessen ¾ uur € 45,00
Per 10 lessen € 435,00
Solo lessen van 1 uur € 60,00
Per 10 lessen € 575,00
Duo lessen van 1 uur p.p. € 35,00
Per 10 lessen p.p. € 315,00

Stembevrijding

Les van 1,5 uur solo € 65,00
Per cyclus van 7x € 445,00

Proefles: De gewone prijs wordt berekend voor een les, maar bij afname van 5 of 10 lessen  wordt het bedrag gebruikt voor de eerstvolgende les.

Lessen die korter dan een dag van tevoren worden afgezegd worden doorberekend.

Eenmaal betaalde lessen worden niet gerestitueerd. We zoeken een haalbare oplossing om de les in te halen.

Ik geef geen les tijdens de schoolvakanties.